Kiełbasa z czerwoną fasolą.docx

(80 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

 

 

 


http://2.bp.blogspot.com/-um3uLq-QOwo/UTyiZy1oTwI/AAAAAAAAAQs/_FhFnep17iw/s400/fasola+z+kie%C5%82bas%C4%85.jpg
KIEŁBASA Z CZERWONĄ FASOLĄ

·         Parówki [7 sztuk]

·         Czerwona cebula [1 sztuka]

·         Czerwona fasola [1 puszka]

·         Pomidory krojone bez skory [1 puszka]

·         Przecier pomidorowy

·         Czosnek [1 ząbek]

·         Papryka ostra i słodka [do smaku]

·         Sól i pieprz [do smaku]
 

Cebulę kroimy na drobne kawałki, podsmażamy. Parówki obieramy z folii, kroimy w półksiężyce dorzucamy do cebuli. Fasolę wsypujemy na sitko, płuczemy. Do garnka wrzucamy: fasolę, pomidory, przecier pomidorowy. Gotujemy na małym ogniu przez około 10-15 minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażoną cebulę, kiełbasą przekładamy do garnka z fasolką i pomidorami. Doprawiamy według uznania. Serwujemy najlepiej ze świeżym chlebem.

 

Ze względu na przewagę kiełbaski nad fasolą - nazwane przeze mnie : kiełbasą z czerwoną fasolką, a nie fasolką po bretońsku.

 

 

http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/03/kiebasa-z-czerwona-fasola.htm

Zgłoś jeśli naruszono regulamin