Pleśniak.doc

(29 KB) Pobierz
Pleśniak

                                                                  Pleśniak

                        3 szkl. ----------- mąki

                    5 ----------------- żółtek

                    2 łyżki ---------- cukru

                    1 ½ łyżeczki --- proszku do pieczenia

                    1 kostka -------- margaryny

                     zapach , kakao , dżem

Wszystkie  produkty  wymieszać i zagnieść .

Podzielić  na 3 części .

                          1 część  położyć  na  dno  blachy

                            2 część  dodać kakao i poskubać   na  płatki

                           3 część  utrzeć  na  tarce  jarzynowej

Na  pierwszą  część  ciasta  położyć  dżem , później  poskubane  ciasto .

Na  poskubane  ciasto  lukier ( ½ szklanki  cukru , 5 białek )

Na  sam  wierzch  położyć  utarte  ciasto .

                     Piec  około  1  godziny  temperaturze  180*C

Zgłoś jeśli naruszono regulamin