Pasztet delikatny z brokułów.doc

(28 KB) Pobierz

Pasztet delikatny z brokułów

 

Składniki:

 

·         25 dag brokułów

·         4 jaja

·         2 łyżki masła

·         2 łyżki mąki

·         1 szklanka mleka

·         10 dag startego żółtego sera

·         sól, pieprz

 

Przygotowanie:

 

Brokuły gotować 5 minut i posiekać. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, wlać mleko, gotować, mieszając 4 minuty, przestudzić. Dodać żółtka, brokuły, ser i pianę z białek, przyprawić. Masę najlepiej przełożyć do jednorazowej formy (folii aluminiowej) i włożyć ją do większej, wypełnionej wodą. Piec 30 minut w temp. 160ºC. Podawać z sosem pomidorowym.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin