PRZEPIS NA DOMOWYPRZEPIS NA DOMOWY PASZTET
Składniki:- 1 średnia cebula- 1 czerwona papryka- 20 dkg piersi z kurczaka lub indyka- 20 dkg wątróbek z kurczaka- 50 g zimnego masła- sól, pieprz do smaku- zioła (np. bazylia, tymianek)- czosnek- oliwa do smażenia1. Cebulę z papryką pokrój w drobną kostkę i smaż na oliwie, aż się przyrumieni.2. Wyłóż na talerz, żeby ostygło.3. Na tej samej patelni usmaż pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i wątróbkę (możesz dodać łyżkę/dwie oliwy).4. Pod koniec smażenia dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i zioła.5. Odstaw mięso do wystygnięcia.6. Po schłodzeniu połącz warzywa z mięsem i wymieszaj z zimnym masłem (najlepiej również pokrojonym w kostkę).7. Całość zblenduj.WSKAZÓWKA: zamiast papryki można dodać inne warzywa: marchewkę, pieczarki, cieciorkę, fasolę – co kto lubi!
mumandthecity.pl/niezly-pasztet/
mloda889