Kanapki z tatarem.rtf

(6 KB) Pobierz
Kanapki z tatarem

Kanapki z tatarem

 

Składniki:

10 kromek chleba razowego

8 dag surowej polędwicy

10 jajeczek przepiórczych

12 dag masła

cebula

3-4 ogórki konserwowe

kapary

2 łki oliwy

łeczka gruboziarnistej musztardy

 

Ostrym nożem zeskrob umytą, osuszoną i oczyszczoną z błon polędwicę. Dodaj do niej oliwę i dokładnie wymieszaj. Masło utrzyj z musztardą na gładką masę. Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę.

 

Rozbij jajeczka przepiórcze - białka wylej, a żółtka pozostaw w skorupkach. Chleb (bez skórki) posmaruj masłem z musztardą. Na każ kromkę nałóż teraz warstwę tatara. Dwa przeciwległe rogi kromki ozdób kaparami, pozostałe - posiekanymi ogórkami. Całość posyp posiekaną cebulą. We wgłębieniach na środku kanapek ułóż żółtka jajeczek przepiórczych.

 

Zamiast polędwicy możesz uż tatara kupionego w sklepie, ale koniecznie świeżego.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin