Napoleonki.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
Składniki
I
•
•
•
1/2 l mleka
125 g masła
3/4 szklanki cukru
II
1/2 l mleka
4 żółtka
4 cukry waniliowe
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Dodatkowo:
ok. 1 i 1/2 paczki krakersów
KALKULATOR MIAR I WAG
Przygotowanie
Zagotować mleko, masło i cukier z punktu
I.
Zmiksować mleko, 4 żółtka, cukry
waniliowe, mąkę pszenną i ziemniaczaną z punktu
II
i wlać do większego
garnka. Dodać mleko z masłem i cukrem z punktu I. Wszystko zagotować
mieszając, by nie przypalić. W większej, wysokiej blasze ułożyć połowę
krakersów, zalać masą i przykryć drugą połową krakersów. Jak ostygnie, pokroić
wzdłuż brzegów krakersów, położyć na talerzu i posypać cukrem pudrem.
•
•
•
•
•
•
•
Plik z chomika:
xmusz
Inne pliki z tego folderu:
Naleśniki w syropie winnym.pdf
(42 KB)
Napoleonki.pdf
(51 KB)
przepisy koktajle.pdf
(18 KB)
pasta alla carbonara.pdf
(14 KB)
Makaron domowy.pdf
(71 KB)
Inne foldery tego chomika:
E-książka
Gry
Instrukcje
Język angielski
Porady
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin