Agata Wojda lekko i zdrowo ostatnia aktualizacja: 11.04.2012, 20:30 Share on emailShare on facebookShare on wykopShare on twitterShare on naszaklasaMore Sharing ServicesWięcej Kategorie: Sosy, pasty , Kawa czy herbata? , inne kuchnie SOS SOJOWY do serwowania z: wędzonymi rybami, soczewicš, siekanš marchewkš i koperkiem Składniki: 1 szalotka, kawałek imbiru 2 cm, szczypta wasabi w proszku (niekoniecznie), 100 ml oleju słonecznikowego, 25ml sosu sojowego jasnego, sok z połowy cytryny Sposób przygotowania Szalotkę drobno posiekać, imbir pokroić w cienkie plasterki. Sos sojowy rozmieszać z wasabi i sokiem z cytryny. Dodać olej. Wymieszać z soczewicš, sparzonš marchewkš i siekanym koperkiem. Wędzonego pstršga lub łososia podajemy obok, skropionego sosem i cytrynš. Zaskakujšce! SOS MIODOWY do serwowania z: awokado, wieżymi ogórkami, kalarepkš, rzodkiewkami i serem białym. Składniki: 2 łyżki miodu, skórka i sok z 1 cytryny, 3 łyżki oliwy, duża szczypta soli Sposób przygotowania Zawsze rozpuszczamy najpierw sól, zanim zaczniemy dodawać oliwę lub olej. Awokado, wstšżki z ogórka i kalarepkę w cienkich plastrach mieszamy z sosem i podajemy posypane tłustym białym serem, strugami z rzodkiewek i grubo posiekanym koperkiem. Odwieżajšce!
atuna01