ser żółty margarety.txt

(0 KB) Pobierz
	
Składniki

Składnki:
1 kg sera białego 
1 litr mleka 
0,5 kostki margaryny 
2 łyżeczki octu 
1-2 łyżeczki sody 
3 żółtka 
1 łyżeczka soli


 
	 	
	 	
 	Wersja do druku
Wylij przepis
 	 
	 	
Żółty ser domowej roboty
Sposób wykonania:
Ser ogrzać w mleku, aż zrobi się guma (ok.10 min) W osobnym naczyniu roztopić margarynę, dodać sól i ocet. Rozdrobnić ogrzany ser i wygnie na sitku. Włożyć do naczynia dodać roztopionš margarynę, podgrzewać ,aby składniki połšczyły się. Na końcu dodać żółtka wymieszane z sodš. Przełożyć szybko do formy( najlepiej wšskiej długiej) gdyż jest bardzo puszyste.Poczekać aż wystygnie,kroić nożem na plasterki. 

Życzę smacznego.
Przepis udostępniony przez	 margareta
Zgłoś jeśli naruszono regulamin