Przepis na sałatkę waldorf z rukolą Kuchnia Lidla.pdf

(1404 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na sałatkę waldorf z rukolą Kuchnia Lidla
Sałatka waldorf
Co kupić
2 niewielkie jabłka, najlepiej twarde, winne
20 dag jasnych winogron
2 łyżeczki rodzynek, opłukanych i namoczonych wcześniej w wodzie
20 dag selera korzeniowego
sałata – najlepiej roszponka lub rukola
10 dag orzechów włoskich
Sos:
3 łyżki majonezu mikado
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
Sól castello, pieprz mikado do smaku
Lubię to!
0
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
Jak zrobić
z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim
poziom: łatwy
porcji: 4
czas: 20min
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
Przygotowanie
prywatności.
ZAMKNIJ
kostkę. Winogrona myjemy, przekrawamy na połówki.
Seler obieramy, kroimy w zapałkę – na cienkie paseczki. Umyte jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w cienkie półplasterki lub w
Owoce i seler mieszamy w salaterce, dodajemy odsączone rodzynki, sałatę, grubo posiekane orzechy.
Sos
Mieszamy wszystkie składniki w miseczce. Dodajemy sos do salaterki, mieszamy bardzo delikatnie.
Jak podawać
Podajemy z bagietką lub tostami.
http://kuchnialidla.pl/product/Salatka-waldorf
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin