Surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-czosnkowym.rtf

(9454 KB) Pobierz

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-czosnkowym

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-czosnkowym.

 

kapusta pekińska

2 papryki

1 por

1 ogórek zielony (nieobrany)

1 puszka kukurydzy

1 duże jabłko-pokrojone w kosteczkę(niekoniecznie)

koperek

szczypiorek

 

 

Kapustę poszatkować.

Paprykę,ogórek,jabłko pokroić w kostkę,dodać por pokrojony w półplasterki i osączoną kukurydzę.

 

 

Wszystko wymieszać,dodając koperek i jak kto woli szczypiorek.

Niczym nie przyprawiać.

 

Sos czosnkowy;

2 jogurty

4 łyżki gęstej śmietany

2 łyżki majonezu (niekoniecznie)

5-6 ząbków czosnku -przeciśniętego przez praskę

sól i pieprz do smaku

szczypta cukru

Wszystko razem wymieszać .

Można dodać pokrojony koperek,ja nie dodaję bo już jest w surówce

Można również iść na łatwiznę i do jogurtu wsypać gotową przyprawę Tzatziki

Kapustę nałożyć na talerz i polać sosem.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin