Paszteciki.docx

(10 KB) Pobierz

                                             Paszteciki

1kg Pieczarek

30 dkg sera żółtego

majeranek

1/2 kg boczku wedzonego

Boczek kroimy w kostkę i dobrze wysmażamy (Farsz musi być suchy dlatego po upieczeniu boczku odlewamy cały tłuszcz)pieczarki w kostkę i także smazymy na masełku.Ser żółty scieramy na tarce z oczkami.Posypujemy dobrze majerankiem.Sól i pieprz do smaku .Mieszamy razem składniki farszu.

Ciasto:

-zaczyn-

3dkg drozdży

4 łyżki cukru

4 łyzki mąki

1/4 szklanki mleka

mleko lekko zagrzać -wymieszac składniki i zostawić do wyrośnięcia

do zaczynu dodajemy

0,5 kg maki

troche oleju

sól lub Vegeta

1 białkio

 

Wyrabiamy ciSTO I ROZWAŁKOWAC . Na placek nakładamy pasek farszu i zawijamy -odkrawamy reszte , dzielimy go na kawałki i sklejamy końce itd.Na koniec rostrzepanym zółtkiem posmarowac i do piekarnika na 180C do zarumienienia J

Zgłoś jeśli naruszono regulamin