Zupa koperkowa z grysikiem.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki              

 

  2 marchewki  1 porcja rosołowa drobiowa albo 6 skrzydełek

  kurczaka  3/4 szklanki grysiku  duży pęczek kopru  warzywko lub wegetta do smaku                 Do3 litrowego garnka ?cieram na grubych oczkach oczyszczoną i umyt? wcześniej marchewkę. Dodaję porcję rosołową(lub jaką? czę?ć z kurczaka)warzywko i oczywi?cie wodę i gotuję. Gdy zupa zaczyna się gotować wlewam grysik.Wcześniej grysik w garnuszku mieszam z zimną wod? by przy wlewaniu do zupy nie porobiły się kluski.Po około 20 minutach do zupy dodaję pokrojony drobno koperek. Smacznego!!!

 

 

    *   Najczę?ciej taką zupkę można zrobić w  poniedziałek, gdy z niedzieli zostaje rosół.

    *   Zupka jest dietetyczna i nadaje się dla malutkich dzieci lub osób starszych.

    *   Po zupce koperkowej z grysikiem najedzeni raczej nie będziecie, więc pomy?lcie o drugim daniu(zaostrza apetyt)

Zgłoś jeśli naruszono regulamin