Składniki:
· 3 duże filety z kurczaka
· 20 dag. żółtego sera
· 45 dag. pieczarek
· 2 łyżeczki masła
· 1/2 szkl. śmietany
· 1i1/2 łyżki mąki
· jajko
· bułka tarta
· czosnek w kostkach
· sól
· pieprz
· przyprawa do kurczaka
· olej do smażenia
Przygotowanie:
Filety umyć, osuszyć, rozbić, posypać czosnkiem. Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć i podzielić na 2 części. Ser pokroić w kostkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Na środek każdego fileta ułożyć pieczarki, ser oraz trochę masła, zwinąć w roladki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć nakłuwając lekko widelcem lub szpikulcem. Resztę grzybów zagotować, wlać śmietanę rozrobioną z mąką. Mieszać, aż zgęstnieje. Sosem polać gotowe roladki.
Wlodawianka