De volaile z pieczarkami.doc

(13 KB) Pobierz

De volaile z pieczarkami

 

 

 

Składniki:

·        3 duże filety z kurczaka

·        20 dag. żółtego sera

·        45 dag. pieczarek

·        2 łyżeczki masła

·        1/2 szkl. śmietany

·        1i1/2 łyżki mąki

·        jajko

·        bułka tarta

·        czosnek w kostkach

·        sól

·        pieprz

·        przyprawa do kurczaka

·        olej do smażenia

 

 

 

 

Przygotowanie:

Filety umyć, osuszyć, rozbić, posypać czosnkiem. Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć i podzielić na 2 części. Ser pokroić w kostkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Na środek każdego fileta ułożyć pieczarki, ser oraz trochę masła, zwinąć w roladki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć nakłuwając lekko widelcem lub szpikulcem. Resztę grzybów zagotować, wlać śmietanę rozrobioną z mąką. Mieszać, aż zgęstnieje. Sosem polać gotowe roladki.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin