ciasto bananowo marchewkowe.doc

(19 KB) Pobierz

Ciasto bananowo-marchewkowe

 

Składniki:

260g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 łyżeczka

1 łyżeczka cynmonu

1/2 łyżeczki imbiru

1 łyżeczka przyprawy do piernika

120g cukru

90g posiekanych orzechów

 

3 jajka -lekko ubite

3 banany

200ml oleju (lub oleju i oliwy po 100ml)

4 średniej wielkości marchewki (ok.300g) starte na tarce, niezbyt grubo.

marchewka oczywiście surowa.

 

piekarnik nagrzać do temp. 160stopni;

blaszkę wysmarować masłem i posypac bułką (wielkość ok.24cm)

 

suche składniki wymieszac w miseczce, następnie dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki.

piec 1h 25min.

 

po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, albo polać słodkim sosem tofi.

 

smacznego!!!

Zgłoś jeśli naruszono regulamin