ŚMIETANOWIEC Z GALARETKĄ
Tego potrzebujesz:
· 500 ml śmietany kremówki
· duży jogurt naturalny
· 2 łyżki żelatyny
· 3 łyżki cukru pudru
· 3 kolorowe galaretki
· andrut
· płatki migdałowe
Sposób przygotowania
Sprawdź przepis na śmietanowiec z galaretką!
1. Każdą galaretkę rozpuść w szklance wrzątku.
2. Przelej do płaskich foremek, gdy zastygną pokrój w kostkę.
3. Jogurt zagotuj, wsyp żelatynę i rozpuść.
4. Przestudź.
5. Wymieszaj z ubitą na sztywno kremówką i cukrem pudrem.
6. Dodaj galaretki.
7. Andruta przytnij do foremki o średnicy 24-26 cm, włóż na dno foremki, wlej śmietanę z galaretkami.
8. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
9. Przed podaniem posyp płatkami migdałowymi.
10. Możesz też ozdobić cząstkami owoców lub polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
kikusia317