Cytrynowa na rosole.pdf
(
396 KB
)
Pobierz
CYTRYNOWA NA ROSOLE
Składniki na 4 porcje:
¼ kury
włoszczyzna
20 dag ryżu
2 jajka
3 cytryny
2 listki laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
4 ziarna pieprzu
sól
biały pieprz
listki mięty
plasterki cytryny do dekoracji
Czas przygotowania: 120 minut
Kurę z przyprawami i obraną włoszczyzną zalej 1,5 l zimnej wody. Ugotuj rosół, przecedź. Dopraw.
Wsyp do niego ryż, ugotuj. Trzymaj na małym ogniu.
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij ze szczyptą soli, połącz z żółtkami. Cytryny sparz, wyciśnij sok.
Wlej go powoli do jajek, mieszając. Dopraw pieprzem. Do masy wlej kilka łyżek rosołu. Masę wlej do
garnka, wymieszaj. Nałóż i ubierz.
Porada:
taką zupę można zrobić też z pomarańczy
Porcja: 410 kcal
Przepis z gazety „Świat kobiety”, listopad 2012
Plik z chomika:
talen
Inne pliki z tego folderu:
Żurek bieszczadzki z ziemniaczanym purée.pdf
(6224 KB)
Chłodnik z młodych buraków.pdf
(661 KB)
Rozgrzewający krupnik z wołowiną.pdf
(3703 KB)
Góralska kwaśnica z żeberkami.pdf
(2451 KB)
Węgierska zupa gulaszowa.pdf
(1478 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Desery
Drób
Mączne
Mięsne
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin