Składniki pokarmowe pasz 2.pdf

(3041 KB) Pobierz
Technik weterynarii
Semestr I
Chów i hodowla zwierząt
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Literatura
Jamroz D. (red.),
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo,
t.1: Fizjologiczne i
biochemiczne podstawy żywienia zwierząt, PWN, Warszawa, 2001.
Jamroz D., Potkański A. (red.),
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo,
t.2:
Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt, PWN, Warszawa, 2004.
Jamroz D., Podkówka W., Chachułowa J. (red.),
Żywienie zwierząt i
paszoznawstwo,
t.3: Paszoznawstwo, PWN, Warszawa, 2004.
Literatura
Rekiel A. (red.), Produkcja zwierzęca, cz. 1: Wiadomości podstawowe,
Hortpress, Warszawa 2006.
Nałęcz-Tarwacka T. (red.), Produkcja zwierzęca, cz. 2: Bydło i trzoda
chlewna, Hortpress, Warszawa 2006.
Nałęcz-Tarwacka T. (red.), Produkcja zwierzęca, cz. 3: Owce, kozy, konie,
drób, pszczoły i króliki, Hortpress, Warszawa 2006.
Literatura
Marciniak-Kulka E. (red.), Produkcja zwierzęca, cz. 1, Rea, warszawa 2014.
Biesiada-Drzazga B., Jeleń B., Krzęcio E., Młynek K., Niedziółka R. (red.),
Produkcja zwierzęca, cz. 2, Rea, Warszawa 2014.
Literatura
Praca zbiorowa, IZ PIB – INRA Normy żywienia przeżuwaczy. Wartość
pokarmowa francuskich i krajowych pasz dla przeżuwaczy. Instytut
Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy, Kraków, 2009.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin