babeczki.txt

(0 KB) Pobierz
 50 g rodzynki 
120 ml malanki 
275g mški pszennej 
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
szczypta soli 
250g masła 
25 g cukru 
1 jajko
mška do posypania
papier do pieczenia 

przygotowanie: 

namoczyć rodzynki w malance około 1/2 godz 
nagrzać piekarnik do 220stopni góra -dół 
mškę -proszek -sól =do miski przesiać 
dodać masło pokrojone na kawałki 
cukier 
rodzynki i malanka 

wszystko wyrobić na krucha ciasto 
posypać blat mškš -rozwałkować na gruboć około 2 cm 
wycisnšć kółka około 3 cm 
ułożyć babeczki na papierze 
roztrzepać jajko 
posmarować babeczki pšdzelkiem 
piec 15-20 min aż zbršzowiejš 
podawać ciepłe z dżemem lub masłem 


Zgłoś jeśli naruszono regulamin