zupa gularzowa.txt

(1 KB) Pobierz
+schab  1 kg
+mielony kmin rzymski (opcjonalnie kminek)  2 łyżeczki
+ugotowana ciecierzyca  300 g
+cebula  3 szt.
+czosnek  3 zšbki
+mška pszenna typu 650  40 g
+masło  60 g
+mielona papryka ostra  1 łyżeczka
+lić laurowy  4 szt.
+pomidory w puszce pelati  400 g
+wieża kolendra  1 pęczek
+młoda kapusta  1 szt. (mała)
+cytryna  1 szt.
+olej słonecznikowy
+sól
+pieprz biały
KROK 1: Do obsmażonego schabu dodajemy przyprawy

Do obsmażonego schabu dodajemy przyprawy

Schab kroimy w paski o gruboci około 1 cm, przyprawiamy solš, pieprzem i obsmażamy na goršcym oleju. Do garnka ze schabem dodajemy paprykę, lić laurowy, czosnek posiekany w plastry i pokrojonš w grubš kostkę cebulę. Podlewamy całoć wodš, przykrywamy pokrywš i dusimy około 20 minut.

 

KROK 2: Kapustę kroimy w kostkę

Kapustę kroimy w kostkę

Kapustę siekamy w grubš kostkę i dodajemy do podduszonego schabu. Gotujemy około 10 minut.

 

 

KROK 3: Dodajemy pomidory

Dodajemy pomidory

Na koniec dodajemy pomidory, ugotowanš ciecierzycę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Zupę doprawiamy solš, pieprzem, kminem oraz skórkš ze sparzonej cytryny. Masło przysmażamy z mškš i partiami dodajemy do gulaszu. Po nałożeniu na talerz zupę posypujemy siekanš kolendrš.

 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin