+schab 1 kg +mielony kmin rzymski (opcjonalnie kminek) 2 łyżeczki +ugotowana ciecierzyca 300 g +cebula 3 szt. +czosnek 3 zšbki +mška pszenna typu 650 40 g +masło 60 g +mielona papryka ostra 1 łyżeczka +lić laurowy 4 szt. +pomidory w puszce pelati 400 g +wieża kolendra 1 pęczek +młoda kapusta 1 szt. (mała) +cytryna 1 szt. +olej słonecznikowy +sól +pieprz biały KROK 1: Do obsmażonego schabu dodajemy przyprawy Do obsmażonego schabu dodajemy przyprawy Schab kroimy w paski o gruboci około 1 cm, przyprawiamy solš, pieprzem i obsmażamy na goršcym oleju. Do garnka ze schabem dodajemy paprykę, lić laurowy, czosnek posiekany w plastry i pokrojonš w grubš kostkę cebulę. Podlewamy całoć wodš, przykrywamy pokrywš i dusimy około 20 minut. KROK 2: Kapustę kroimy w kostkę Kapustę kroimy w kostkę Kapustę siekamy w grubš kostkę i dodajemy do podduszonego schabu. Gotujemy około 10 minut. KROK 3: Dodajemy pomidory Dodajemy pomidory Na koniec dodajemy pomidory, ugotowanš ciecierzycę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Zupę doprawiamy solš, pieprzem, kminem oraz skórkš ze sparzonej cytryny. Masło przysmażamy z mškš i partiami dodajemy do gulaszu. Po nałożeniu na talerz zupę posypujemy siekanš kolendrš.
ametyst4