Biedronka i Polo.pdf
(
27268 KB
)
Pobierz
Przepis speciolnie
dlo Klieniow'
Biedronki przygolowoł
Jokub Kurori
I
I
I
I
I
I
I
'tr
z ztEroNYM
GROSZKTEM
PO FRANCUSKU
"sIf f(
i*
PRZEPIS NA:
'*
*
iłh
:\
t5
'ł'|t
*1
*
{*ą}*
*
\l
f
I
*
{
tn
*-
s
*b*
\
l't|r
łh
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
+
* *
ł
\'"
.ft
t
TI
I
ł
i
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
t;.
I
I
t
cŻosie
dodoi
50lolę
lzyns(q,
szyn\ę do|lzewoiqcq
o.oz
Ulorly
czosne|
i'9los1el
W|oż
lyn|oneI ipodlej *ywo'em'
dUśplze1
l0
mln'
Groszek
możno
ewenlUoln'e
zogęścić
odrobinq mqIi'
mlelzojqc'
tyżlq ol'wy lynlonLlem orol
sporq
i:L].olrzil
'
llosclq
p'ept/U' odslow
no cŻos ptzygolowonIo
qtoszlu'
W
rondelłu .ozgllej oliwę|mosło
Dodot cebulę
i
smoź przeŻ
2 min,
cŻęslo
Po
ly
No
dUżei
polelni' toŻglrel
pozoslołq
oli*e
shk
w
nięso
no
l iołaei
srony:2-3
-Podsmo'
min_
krwisly;4-5
'um|ono średnio
min -
wysmożony;
7-8 mln
_
dobrre
wysmoźony'
/e
tb'tt.
f
"':p{;..
[ Ł,,*
it
\
I
lfn
SKŁADNlKl:
Porcio
dlo
4
.
9
no
/-
'
_o'ł.
'..o'.'p
.
|a'o
al''
/
o]
wpl Coso
lo
No
/.
'p
/o''
2
||żlj
.
50 g
rro\lo
s.łlo^eau
M
c]e
Az.lir
e.zr'o
Do
rnn
.
I .ebulo,
pol,oro.o * to\rt!
.
I \oloro
ey,n+o
lub
todo*o
os
b
J
5iTTiiJfi,Y"n
(koszt
pohowy dlo 4
pel,6,6nq
to ok.32,28
źl
''ob
;rśr*.*'.".#'"
"-ł
.
#'
Soll
' ll'o.'
.
l
/\,rruor,/aw.t..F nt.p,o.,r.,o
onlu
. l
. l
5Żllo.lo -ywcjlU
-ołytl('oo
Cul,no
Stek:
2_3
gołozkr
tym
Ulolly Żqbek czosnk!
z kÓ\lL]
\\
Ę
lq,telu
lruch,,q^
-otoweoo
lyzlo rr,rro,ilu ru./ofeqo
'llyżecŻ]<opcprzu
'
3
tyzkl
ol wy z
olvlek
Coso
de AŻe
le
'
.
I
5
I
29,p,
FJ#Ę
6|.*l#
Więcejprzepisow
ijdt'Ei5l[irł*"*
uffiłiąrci'
oroz w
miesięczniku
\
Stek kruchy wołowy
z ontrykotu, rostbefu
29,9o
zł/kg
i*',''',;
;.***'
-I
codz
Biędronko
ie r,l
ie
nn
.
].n'
Ę,})'
.
&
i"-.li-i
ffi:
.
300
g mokoronu
Posłoni
rurki
.
400
g Kietbosy
Gospodorzo
Nosze Smoki
.
2
r
żnokolorowe popryki
.300gpomidor
w.
cebulo
.
2
zqbki czosnku
.
250
ml
bulionu Culineo
.
'l50
ml
śmieiony
30%
Mleczno Dolino
.
2
ź
łlko
.
.
3 lyżki oleiu Wyborny
.
p
ł pęczko tymionku
. p
l
łyżeczki słodkiej popryLi
.
sol,
piepz
Mokoron
ugolui
w
lekko
osolonei wodzie zgodnie
z
przepisem no opokowoniu
i
odcedź
go, gdy będzie jeszcze
lekko twordy. Kiełbosę
pokr
i
w
p
łplosterki, poprykę
w
poski, pomidory w kostkę,
o cebulę
i
czosnek posieko|'
100 g
sero
torlego mozzorello Sotlile Gusto
vEil&l lL!ą1:uklatl,
lr:Jrj
J:
ilłl
i1:!!
itłt11 iL
'ł!
1tll
*1Ę1'J
'7izl!5ł,
illlt
::lJ9
:L!r!.
il
r:
1
kr'1j
ł ull:ł
i4L1
:pz:1
l:::1
j
ł!:tl,t lll
zŁ
J
1łł:1lą
,l 4l7.!e
lu'tl'1::z.
liL:ll
'ł:l
'J9
uJ:r+r.
1
:;F
I
No
potelni rozgrzei 2 łyżki oleiu,
wrzuć cebulę, po
3
min
poprykę,
o po kolejnych
2
min
kiełbosę,
czosnek oroz
pomidory
i
duś
dolei
5-7 min.
No
koniec
doprow
cołośćtymionkiem, poprykq, solq
oroz pieprzem.
Zoroodporne
noczynie posmorui pozosiołym
oleiem.
J>
Bulion wymieszoj
ze
śmietonq,
serem
_
cołość
moźesz lekko ubić.
Mokoron
wymieszoj
z
wysludzonq
zowortościq potelni oroz
przygolowonym sosem.
Zopiekonkę wstow no
30
min
do
nogrzonego do
180'C
piekorniko.
ź
łtkomi oroz
t"it
to
ok.
f;"T:słY"n.
539
(koszt
potrowy dlo 4
,:i)l^
os
b
21,n
ź|
EtiffidE
ffi
rEJ*ĘJf,fr
Eittst
\
-',
Więceiprzepisoł
szukoi no shonie
-'Opp=qrsnn-e
,ł
1*.
Y'
\Jr
'
s
ldlo l
orcĘbgk.
szt
potro*y
'ok.
rortt
pot*y If
10
I
db!f,oob
Ą,Ą2ż|
ib
szukol
no
PRZEPtS
NA:
z
GRlLLowANĄ
cUKlNlĄ
I
DORAD
SUSZONYMI POMIDORAMI
SKŁADNlKl:
Porcio
dlo
2
.
.
ok.
.
l
2
świeże
dorody
os
b
.
.
I
zqbek czosnku
. l
pęczek nolki
pietruszki
.
oliwo
z
oliwek Coso
.
s
l,
pieprz
suszonych
pomidor
w Sottile
Gusto
wczesnlrch
ziemniok w
duźo cukinio
'10
f,.ł
,
"li,
.t
/;.i
de
Azeile
Cukinię
pokr
i (np.
obieroczkq
do
worzyw} w
cienkie wstqżki, skrop
z
pokroionymi
w
poseczki
suszonymi
pomidoromi
z
zolewy.
oliwq,
przyprow do smoku, usmoż
no
polelni
grillowei. Połqcz
t tĘ'Ć
,b
Rybę przyprow solq
i
pieprzem,
usmoż no
złolo
no oliwie.
Ziemnioki dokłodnie
umyi, ugotuj
,,w
mundurkoch" do miękkości.
I
Drobno
posiekonq nołkę
połqcz
z
rozdrobnionym zqbkiem czosnku,
pos
l,
wymieszoi
z 3
łyżkomi oliwy.
Sosem polewoj ciepłe,
ugolowone
ziemnioki.
{
1-'
?
t
H
ffiłer*
*,
Fobyio
wp
Holncrtl.
lĘnicr:oi.
urcb.rołory
.
.
\
Poml
no
mnrclara
'
ko*ułki, wlnocrcno
ksYvrfl(., wlnognono
pmkr
impoł
rrkl,
og
rckpok
i
!
I
I
I
Y
$
T
,rł.
Z
'50
t\
t
5rrffi"-
827
t
(kosł
potrowy dlo
2 os,
*E
iS-ri
*}ł.J
'
\
*-sN
\*hł.
b
ok.
l45o
!l
WĘ.q
płzePisc^^/
oukoi
no
slronie
www.biedronlo.pl/przepisy
r99
I
noor
Dorcdo
Polrłogzono
rit^,/
Ą
Yp")'
łJ
oroz w miesięcz"ik"
sJfhki
Zycaa
mkr-.-***"'^
l9,9Ozłkg
'
.łł
Sl
'4,r"
.1lG
';.
l.:'!
.'ł"'.F'
,
2'
':ri
'!'
r.
'.
!
.t
'
t'
'ż?-
;
r.iiT!,
'-I
/
o.{it
'
;t.l*
'+!ą
*r.uri
.
tł
.
r'
.
'F4
]
(
ł
N.'
\
'ą-,.'iinł;l**lJę
';
I
"s#
0
SzoIotkę
i
pietruszkę
drobno
posiekoi
wymieszo
j.
Mieszonkq
nofoszerui Psirqgi,
przyprow solq
i
pieprzem.
RYbY
obiocz
w mqce pszennej. Usmoż
no olelu,
z
obu slron,
no
złolo'
Pomidory pokroi
w
sernki,
wynrreszol
z
krqżkomi cebuli, skrop o|iwq. Dodoj
lisiki bozylii, przyprow do snroku
SKTADNIKI:
'
Porcio
dlo
2
os
b
2
pstrqgi świeże
.
2
szolotki
.
pęczek nołki
piełruszki
.
2
łyżki
mqki
pszennei
'
3
pomidory molinowe
.
I
czerwono cebulo
.
kilko
listk w
bozylii
.
1
łyżko
oliwy
z
oliwek
Coso
de Azeite
. s
l,
pieprz
.
olei do smożenio Wyborny
Koszt
potrowy
dlo I
osoby
to
ok.
(kosż potrowy dlo
2
osob
ilo
ok.
l
,90
zł}
Węcei
przepisov
szukoi no
Sronie
,n
n*.bi"dronko.d/przepiq/
'-ał-
oroz w
miesięcznikU
Pstqg
3wteźry-
Pottoszolly
18,90złkg
lllltt
fi''
dlo
kli"nia*
Biedronki przygotowol
Preois
smiolnie
Jokub Kurc
A'LA
STROGONOFF
MAKARON
PRZEPTS
NA:
rt1
.l
Mokoron
ugotui
zgodnie
z
instrukciq no opokowoniu.
No
Po
3_4
min,
kiedy mięso się
zorumieni,
dodoi
pieczorki.
Po
ko|einych
2 min,
wlei
p
łszklonki
przegotowonei wody. Wrzuć liść
lourowy, koncentrot, muszłordę
i
śmietonę. Doprow solq
i
pieprzem.
Gotui,
oź
sos
zgęslnieie ok.
10
min
no mołym ogniu. Pod
koniec dodoj lymionek.
poteIni rozpuśćmosło. Dodo|
cebu|ę
i
czosnek.
Po
2
min
dodoi
wołowinę.
SKTADNIKI:
Porcio
dlo
4
.
400
.
35O
.
g mokoronu penne
lub
logliotelle
g
stekow
wołowych pokrojonych
w poski
1
dużo cebulo, pokroiono
w
sporq
kostkę
os
b
dlo I orcby
ro
ok.
(kosŻ
potrowy dlo
Koszt
potrowy
439
4 osob
ł'c
ok. 17,u
Ą
.
2
utorte
zqbki czosnku
.
200
g pieczorek, pokroionych
.i
w
czqsiki
łyżeczko koncenlrołu pomidorowego
łyżeczko listk
w
lymionku
łyźeczko muszlordy
Rikko
łyźeczko moslo Osetkowe Eksiro
l,
pieprz
.l
.l
.l
Modero
.s
!133
l!
orozwmiesięczniku
noou
ffiĘ
Effi
Więcei
przepisoł
ff1ffi*i"lo'r*=0*
slffakiaycla
sreki z
udźco
wołowego
minutowe Kroino Mięso
33,3o
złlkg
Codziennie
niskie ceny
Biedronko
Plik z chomika:
chybekldz
Inne pliki z tego folderu:
przepisy 100.pdf
(82106 KB)
Przepisy czytelników w.s. - Domowe przetwory.pdf
(46524 KB)
Naj - Ciasta i desery z jagodami.pdf
(16831 KB)
Pani domu - Truskawki na lato.pdf
(14906 KB)
Poradnik domowy - Smaki Bożego Narodzenia 2014.pdf
(205397 KB)
Inne foldery tego chomika:
Przepisy kulinarne
przepisy kulinarne zbiór
Przepisy kulinarne(1)
Przepisy kulinarne(2)
thermomix
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin