Kotlety z wymion.pdf

(2 KB) Pobierz
Kotlety z wymion
Skladniki:
Wymie 50 dag
Marchew 1 szt.
Seler maly 1\2 szt.
Pietruszka 1 szt.
Por 1 szt.
Kapusta wloska 1-2 liscie
Jajo 1 szt.
Maka pszenna 1 lyzka
Bulka tarta 10 dag
Margaryna 15 dag.
Przepis:
Wymie umyc pod biezaca woda.Warzywa umyc,obrac i wraz z wymieniem ugotowac
od zimnej osolonej wody,do miekkosci .Po ugotowaniu wymie obrac z blon,przedtem
zanurzajac przez chwilke w zimnej wodzie obrane wymie pokroic na 4 platy,lekko
posolic,obtoczyc w mace,roztrzepanym jaju i bulce tartej.Uformowac ksztaltny kotlet
i smazyc na zlocisty kolor z obu stron na dobrze rozgrzanym tluszczu.Podawac z
ziemniakami i warzywami sezonowymi.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin