Receptury gastronomiczne.pdf

(30608 KB) Pobierz
rece
tury
SKOROWIDZ
St
r.
XII
I
składniki
Ws
tęp
Podstawowe
RW
- Z - 1
RW
-Z - 2
R
W- Z -3
RW
-Z-4
H.W-Z-
I~l
zup
Włoszczyzna
bez kapusty
Podstawowy wywar z
kości
do zup
Zakwas z buraków na ba
rszcz
Zakwas na
żur
Bulion z
żółtkiem
Rosół
l
RW
- Z- I - 2
R
W-Z - I- 3
R
W-Z-I- 4
RW
-Z- I - 5
RW
-Z- I -6
RW
- Z - I- 7
RW-
Z-I -8
RW
- Z-I-9
RW-
Z- I -I O
RW
- Z - I - ll
RW-
Z - I -12
RW
- Z- I - 13
RW
-Z- I - 14
RW
-Z - I - 15
RW
-Z -I - 16
RW-
Z - I - 17
RW
-Z - I - 18
RW
-Z - I - 19
RW
- Z- I -2 0
RW
-Z -I -21
R
W-Z - I -22
R
W- Z - I -23
RW
-Z- I -24
RW-Z-
I-25
RW-Z
-I-2 6
RW
- Z-I-27
RW-Z-I-28
RW-Z-I-
29
RW-Z-I-30
RW-Z-I-31
RW-Z-I-32
RW-Z-I
-33
RW-Z-I-34
RW
-Z-I-35
RW
-Z-II-1
Barszcz czerwony klarowny
Barszcze zabielany
Barszcz
u
k r ai ńs ki
Barszcz
woły
ński
Kap
uśniak
ze
słodkiej
kapusty
Kapuśniak
mazursk
i
z ziemniakam
i
Kapuśniak
z kapusty
kwaszonej
Krupnik
jęc
zmienny
zabielany
Krupnik
jęczmienny
ze
słoniną
Krupnik na podrobach
Krupnik z
mięsem wołowym
Zupa kop
erkowa
Zupa szczawiowa
Zupa pomidorowa
Zupa ogórkowa z ziemniakami
Zupa jarzynowa
Zupa pejzanka
Zu
pa
fasolowa
7pa
grochowa
Zupa grochowa z
wędzonką
Zupa gulasz owa
Zupa pieczarkowa
Zup
a grzybowa zabielana
Zup
a cebulow
a
Zu
p a rybna
Ż
uzek
zabie
la ny
Zupa
ziem
niaczana
K
rem
z pie
czarek
Kre
m
Solf
erin o
Krem z groszk
u
zielo
neg o
Z
up a
z
m
ło dy ch
jarz
yn
zabiel
a na
Zu
pa kalaf
ioro wa
Darsz
cz z
b
otwinką
K
lu ski lane na mleku
2
2
3
3
4
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
ł
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
III
Str.
RW-Z-II-2
RW-Z-II-3
RW-Z-II-4
RW-Z-II-5
RW-Z-lII-1
RW-Z-III-2
RW-Z-III-3
RW-Z-III-4
RW-Z-III-5
RW-Z-III-6
Makaron na mleku
Manna na mleku
Płatki
owsiane na mleku
Ryż
na mleku
Zupa ze
śliwek węgierek
Zu
p a z 'Owoców mieszanych
Z
upa
jagodowa (z borówek)
Zupa
jabłkowa
Zupa truskawkowa
Chłodnik
litewski
M
i
ę
37
38
38
39
39
40
40
41
41
42
s a
44
44
45
45
45
46
46
46
47
47
48
RW-M-1
RW-M-2
RW-M-3
RW-M-4
RW-M-I-1
RW
-M - I- 2
RW-M-I-3
RW-M-I-4
RW-M-I-5
RW-M-I-6
RW-M-I-7
RW-M-I-7a
RW-M-I-8
RW-M-I-8a
RW-M-I-9
RW-M-l-lO
RW-M-I~ll
Wywar
z
włoszczyzny
Włoszczyzna
RW-M-I-lla
RW-M-I-12
RW-M-I-12a
RW-M-I-13
RW-M-I-14
RW-M-I-14a
RW-M-I-15
RW-M-I-15a
RW-M-I-16
RW-M-I-17
RW-M-I-18
RW-M-I-18a
RW-M-I-19
RW-M-I-19a
RW-M-I-20
RW-M-I-20a
RW-M-I-21
RW-M-I-22
RW-M-I-23
RW-M-I-24
RW-M-I-25
z
kapustą
Zalewa do peklowania
mięsa
Zalewa z
oct
u do
mięsa
(bajc)
Bekon
wędzony
gotowany
Boczek
wędzony
z
żeberkiem
gotowany
Boczek
wędzony
bez
żeberek
gotowany
Golonko peklowane gotowane
Golonko gotowane
Żeberka
gotowane
Gulasz wieprzowy
Gulasz wieprzowy
Zraz
y
wieprzowe bite (do
sosów)
Zrazy wieprzowe bite
duszone
(do sosów)
Żeberka
wieprzowe
duszone
Boczek pieczony
Schab pieczony na
gorąco
z
mięsa
wiel,
Sc
hab
pie
czony
na
gorąco
Schab
p
ieczon y na zimno
Schab pieczony na zimno z
mięsa
wiel
.
Scha
b z
szałwią
Pieczeń
w
ieprzowa
z karczku
Pieczeń
wieprzowa
z karcz
ku
Pi
eczeń
wieprzowa
z
ł ep atk i
Pieczeń
wieprzowa
Ko
tl et scha
bo wy pan
ierowan y
z
mięsa
wie
l.
Kotlet
sch
a b owy panierowan
y
Sznycel wieprzowy górski
Sznycel wieprzowy górski
Kotlet mielony wieprzowy
Kotlet mielony wieprzowy
Klopsiki wieprzowe mielone (do sosów)
Klopsiki wiepr
zowe
mielone (do sosów)
Stek wieprzowy
Kotlet schabowy saute z
mięsa
wielep
.
Kotlet schabowy saute
Bryzol wieprzowy
Medalion wieprzowy saute
49
50
50
51
51
52
52
53
53
54
54
55
55
56
56
57
57
58
59
60
61
62
63
63
64
64
65
IV
.
.
str.
65
66
66
67
68
69
70
71
RW-
M-I - 26
RW
-M - I -27
RW
-M - I -28
RW
-M - I-29
RW-M-
I -30
RW
-M- I- 31
RW
-M- I- 32
RW-
M-I-33
RW-
M-II -1
RW
- M-II - 2
RW-M-II
-3
RW-
M-II- 4
RW-
M-II-5
RW-
M-II-6
RW-M-
II - 6a
RW
-M- II - 7a
RW-M-
II: 7
R
W- M-II-8
RW-M
- II- 9
RW-M
- II - 10
R
W -M - II -12
RW
-M - II - ll
RW
-M- II - 13
RW-
M- II - H
RW-
M -II-1 5
RW-
M-II-16
RW-M-
II- 17
RW
-M - II - 18
RW-
M-II -19
RW
- M-II- 20
RW
- M-II-21
RW-M
-II-22
RW
-M - II -23
R
W-M -II-2 4
RW-
M-II - 25
RW-M-
II -26
R
W-M- II - 27
RW
-M - II -2 8
RW-M-II-
29
RW
-M-III ~l
HW
-M - II I -2
RW
-M - II I -3
RW-M-III-4
RW
- M- II I- S
RW
-M · II I - 6
RW-M-III-7
RW
-M- I II - S
RW
-M
-
II I -9
RW
-
M-III-ID
RW-
M -III -ll
F
il et w
iep rz owy saute
-
Eskolapki
Wątróbka
wieprzowa
saute
Gulasz z ser
c
wieprzow
yc
h
Cynadry wieprzowe duszone
Płucka
Wlieprzowe w sosie
kwaśnym
Zra
zy
polskie mielone
Ga
laret k a
z
nóżek
wieprzowych
Sztuka
mięsa
(z
pr
ę gi)
Sztuka
mięsa
(mostek)
Sztuka
mięsa
Gulasz
wołowy
z
wołowiny
wieloporcj
ow ej
Gulasz
wo
ło wy
z
p
r ęgi
wi
el opo rcjowej
Zrazy
wołowe
bite duszon
e ze
śmieta
Zra
zy
wołowe
bite duszone ze
śmietaną
Zrazy
wołowe
bite (do sosów)
Zr
azy
wołowe
bite (do sosów)
Zr
azy
woł
owe
zaw
ij ane
Zrazy mielone
nadziewane
Befsztyk bity wiejski
Pieczeń wołowa
dus
zona
z
mięsa
wi
elop .
Pieczeń wołowa
na
dziko
Boeuf Strogonow z
wołowiny
Rumsztyk z
wołowiny
wielopere
jowe j
Bryzol
woło
wy
z
wołowiny
wie
leporc jowej
Boeuf Strogonow z
p
olęd wi c y
Filet
sa
u t e z
polędwicy
(do sosów)
Polędwica
po angiels
ku
Rumsztyk z
polędwicy
Befszt
yk
po angielsku
Bryzol z
polędwicy
Ozorki
wołowe
gotowane
Mózg
w
ołowy
po polsku
G
ulasz
z serc wolowych
Wątroba wołowa
duszona
Flaki
wołowe
Flaki z gryfu
Zraziki z
polędwicy
na grzance
Klopsiki z hamburgeró
w
Potrawka
cielęca
Potrawka
cielęca
Nerkówka
cielęca
duszona
Pieczeń cielę
ca
duszona
Papryk
arz
ci
elę cy
Gi
cz
c
i elęc a
duszona
Gicz
cielęca
pieczona.
Piecze
ń ci
el ęc a
du
szona
Sz
ny cel
cielę
cy
po
wiedeńsku
Sznycel
cielęcy
górski
Kotlet
cielęcy
pan
ierowany
72
73
73
7·1
75
76
77
78
78
79
80
81
81
32
83
83
84
84
85
85
86
86
87
87
88
89
90
91
92
93
93
94
94
95
96
97
98
98
99
100
101
102
v
,.
.
.
Str,
RW-M-IIl-12
R
W-M-lII-13
RW-M-III
-H
RW-M-III
- 15
RW
-M-III-16
RW
-
M
-
II I - 17
RW -M-III
- 18
RW
-M-IV-6
RW
-M-IV-3
RW-M
-lV
- l
RW-M-
lV -4
RW-M
- IV-2
K
otle t
cielęcy
saute
Mostek
ci
elęcy
po
wied
e ńsku
Kotl
et
cielęcy
mie
lony
Klopsiki
7.
ci
elęci n y
do sosów
Stek
cie
l ęc y
Bryzol
ci
elę cy
Wątróbka cielęca
saute
Kot
et
bara
ni
mi
elony
Rag
out
b
ar an
i
P
otr awka z
ja
gni
ęcia
Stek barani
Bara
nina na dzik
o
Dr
ób
103
103
104
105
lOG
106
107
107
108
109
109
110
RW
-Dr - 1
R
W
- Dr -
I
- 1
RW-Dr
- I-2
RW
-Dr- I-3
RW
-Dr-I-4
R
W -Dr-I- 5
RW-D
r-I- 6
RW-Dr-I
-
6a
RW
-Dr-
I- 7
RW-Dr-
I- 7a
RW-Dr
-I -8a
RW-
Dr - I -8a
R
W - Dr-I-9
RW
-Dr -I -lO
RW
- Dr
- I - 1l
RW-Dr-
I-12
RW
-Dr - I
- 12a
.
R
W -Dr
-l - 13
R
W - Dr - I - 14
RW
-Dr-II-l
R
W
-
Dr-III- l
RW-Dr-
IV~ l
RW-Dr-IV
-2
z drobiu
got
ow ane (pa
troszone
bez p
odrobów)
Kur
czę t a
gotowan
e (patros
zone
z podrobami)
K
u r czę ta
piecz
one (patro
szone
z podrobami)
Kurcz
ę ta
pieczo
ne (pat
roszone
bez podrobów)
Kur
cz ęta
panierow
ane
K
urc zę t a
w
śmie
ta ni e
Ku
r częta
w
śm
ie t a n i e
Kur
cz
ę
ta
duszone
z piecza
rkami
Kurczęta
du
szone
z
pi
eczarkami
Ku
r częt a
w sosie
z
jarz
ynam
i
Kurcz
ęt
a
VI
sosi
e
z
jarz
ynami
Kur
c zęta
w
potrawc
e
K
ur c zęta
w ma
la dze
Kur
czę ta
po
polsku
Ku
r a
gotowa
na
Kur
a
gotow
an a
K
ur a w
potra
wce
Kur
a
w ga
lareci e
Ka
czka pieczon
a
G
ęś
pieczona
Indy
k p
ieczony
Ind
yk
'
w m
al adze
Kurcz
ęta
Galareta
112
113
113
114
114
115..
.'
115
116
117
118
119
120
121
121
122
122
123
123
124
124
125
125
126
R
y by
RW-R-
1
RW
- R -2
RW-R-3
RW
-R-4
RW-R-5
RW-
R -6
RW-R
-I-1
RW
-R -I-2
RW-R
-I-3
R
W -R - I -4
RW-R-I-
5
Zest
aw
skład
ni k ów
do ryb saute
Ze
staw
s
kła d ni k ów
do ryb pan
ierowany ch
Zalew
a
z
oct
u
do
ryb
Galar
eta
p
odstawowa z
r
yb
(auszpik)
Masa miel
ona z
filetu z dors
za
Mas
a miel
ona
z
filetu
z karmazyna
Sz
czupak
z
w
ody
Sa
nda cz
sau
te
Szczup
ak panierowany
Szczupak fas
zerowany
Szczupak
w
gala
re cie
128
128
123
129
1129
130
130
131
131
132
133
VI
Zgłoś jeśli naruszono regulamin