Pak Hoi.txt

(0 KB) Pobierz
4 kapusty pak choi (kapusta bardzo się kurczy pod wpływem temperaturyPak Choi


 2 zšbki czosnku kawałek wieżego imbiru (jak duży zależy od osobistych upodobań)
oliwa do smażenia (lub olej sezamowy)
 sos sojowy
 pół łyżeczki suszonej chili
 pół łyżeczki bršzowego cukru
 garć ziaren sezamu

 
1.Podgrzej odrobinę oliwy na wooku i podsmaż na nim czosnek i imbir.
2.Dodaj Pak Choi, bršzowy cukier i suszonš chili. Smaż kapustę aż zmięknie.
3.Dodaj sos sojowy do smaku i gotuj przez minutę (jeli zacznie się przypalać/przyklejać, dodaj wody).
4. Gotowe danie posyp ziarnami sezamu.
5.Smażona Pak Choi najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego
Zgłoś jeśli naruszono regulamin