Przepis na syrop piernikowy Kuchnia Lidla.pdf

(1182 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na syrop piernikowy Kuchnia Lidla
Syrop piernikowy
Co kupić
500 ml wody
200 g brązowego cukru
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka imbiru
1 laska wanilii
10 goździków
Lubię to!
3
Jak zrobić
poziom: łatwy
czas: 50min
Przygotowanie
Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy cynamon, imbir i goździki. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż. Tępą stroną noża zdrapujemy ziarenka i
razem z całą laską wanilii dodajemy do pozostałych składników. Gotujemy około 40 minut na małym ogniu, a następnie wyjmujemy wanilię i
przecedzamy płyn przez filtr do kawy lub gazę. Płyn wlewamy ponownie do rondelka,
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
dodajemy cukier i całość gotujemy na małym ogniu,
mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. W razie potrzeby redukujemy płyn aż do otrzymania pożądanej, gęstej
z
konsystencji.
zgadzasz się na
czystej butelki.
serwisu
Syrop przelewamy do
ich zapisywanie w Twoim
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
Jak podawać
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
ZAMKNIJ
prywatności.
dodatek do kawy, herbaty, gorącej czekolady lub deserów.
Podajemy go jako
http://kuchnialidla.pl/product/syrop-piernikowy
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin