Przepis na skórkę pomarańczową w syropie Kuchnia Lidla.pdf

(1141 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na skórkę pomarańczową w syropie Kuchnia Lidla
Skórka pomarańczowa w syropie
Co kupić
5 pomarańczy
1 szklanka cukru
woda
Lubię to!
0
Jak zrobić
poziom: średni
czas: 45min
Przygotowanie
Skórkę pomarańczy nacinamy tak, by powstały ćwiartki. Obieramy pomarańcze, a ze skórek usuwamy wszystkie białe części. Kroimy skórkę w
poprzek, w cienkie paseczki i przekładamy do garnka.
Zalewamy skórki wodą, gotujemy i trzymamy na ogniu 3 minuty. Pozostałą w garnku wodę odlewamy. Powtarzamy tę czynność jeszcze dwa
razy.
Do tak przygotowanej skórki z pomarańczy dodajemy cukier oraz 1,5 szklanki wody. Trzymając garnek na małym ogniu, gotujemy i czekamy, aż
Zwiększamy płomień i redukujemy płyn, aż woda
pliki
się w gęsty syrop.
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje
zamieni
cookies. Korzystając
z
Gotową skórkę przekładamy do
na ich zapisywanie w Twoim
serwisu zgadzasz się
wyparzonych słoików.
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
prywatności.
ZAMKNIJ
cukier się całkowicie rozpuści.
http://kuchnialidla.pl/product/skorka-pomaranczowa-w-syropie
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin