Przepis na mus jabłkowy Kuchnia Lidla.pdf

(1330 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na mus jabłkowy Kuchnia Lidla
Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
Co kupić
2,5 kg kwaśnych jabłek
200 g cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
1 opakowanie cukru wanilinowego
sok z 1 cytryny (jeżeli jabłka będą słodkie)
Lubię to!
1
Jak zrobić
poziom: średni
czas: 35min
Przygotowanie
Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne. 3/4 obranych jabłek trzemy na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka wkładamy do garnka, dodajemy cukier i cukier wanilinowy, prażymy na małym ogniu do momentu całkowitego rozgotowania się
jabłek i częściowego odparowania soku.
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
potrzeba – sok z cytryny.
z
Jabłka przekładamy do słoików
na ich zapisywanie w Twoim
serwisu zgadzasz się
i pasteryzujemy. W garnku ustawiamy słoiki tak, aby się nie dotykały, a woda sięgała do 3/4 wysokości słoika.
Gotujemy na małym ogniu mniej więcej minut od momentu zagotowania.
komputerze. Możesz zmienić
6
ustawienia cookies w
* Przepis na 3 słoiki pojemności 0,7 l.
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
prywatności.
ZAMKNIJ
Pozostałe jabłka kroimy na ósemki i dodajemy do prażonych jabłek. Prażymy razem około 5 minut, dodajemy cynamon i – jeżeli jest taka
http://kuchnialidla.pl/product/mus-jablkowy-z-czastkami-jablek-do-szarlotki
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin