Bigos z czerwonej kapusty.pdf

(878 KB) Pobierz
07.01.2014
Strona główna Gazeta.pl
Poczta
Forum
Blox.pl
Radio
Bigos z czerwonej kapusty
Gazeta Wyborcza
więcej
Zaloguj się
Zaloguj się
Lubię to!
15 tys.
Kalendarium
Blogi
Ludzie
Zdjęcia
Magazyn
Kuchnia
Blogi
Felietony
Design w kuchni
Podróże
Przepisy
Alkohole
Eko
T reści Premium
conaobiad
Masz już blog? Dodaj wpis po
zalogowaniu.
Załóż swojego bloga
O autorze
krystynagerc
Zabiegana mama, żona, w wolnej
chwili rowerzystka. Gotuję nie
drogo, ale staram się nietuzinkowo
conaobiad
Blog pisze
krystynagerc
33276
182
80
25.10.2012 14:10
Autorka bloga:
conaobiad.wordpress.com
Zobacz więcej blogów
Załóż swojego bloga
BIGOS Z CZERWONEJ KAPUSTY
0
Lubię to!
0
- mała główka czerwonej kapusty (1150g) - 250g boczku wędzonego gotowanego - 400g
kiełbasy wiejskiej - 2 cebule - 2 jabłka - 500g kiszonej kapusty (odsączonej) - szklanka
wina różowego (lub czerwonego)
Kapustę czerwoną poszatkuj, pokrój drobno boczek i kiełbasę, cebulę podsmaż na złoto,
dodaj 1,5 szklanki wody liście laurowe i ziele angielskie i duś około 1 godziny mieszając
co jakiś czas by się nie przypaliło.
Zetrzyj jabłka na tarce, odsącz kapustę, dodaj jabłka i kapustę do garnka, dodaj wino, sól
do smaku i duś kolejną godzinę.
Najlepiej w następnym kroku odstawić na noc by smaki się przeżarły. Podawaj z wiejskim
chlebem. Znakomita alternatywa do tradycyjnego bigosu.
Zobacz więcej:
blogujemy
PODZIEL SIĘ
Facebook
Wykop.pl
Tw itter
Wyślij e-mailem
Czytaj więcej na blogu
conaobiad.
magazyn-kuchnia.pl/blogi/conaobiad/2012/10/bigos_z_czerwonej_kapusty/1
1/2
07.01.2014
ZOBACZ TAKŻE
JAJKA NA TWARDO W SOSIE
MAJONEZOWYM
Jak już
w spominałam...
8 dni temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/gustanatalerzu
Bigos z czerwonej kapusty
Tarta z łososiem i mozzarellą
Brak czasu zabieganie, kto tego nie dośw iadcza
szczególnie przed św iętami, a jeść trzeba! M...
8 dni temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/spraw dzonakuchn
Krokiety z pieczarkami
Krokiety z pieczarkami Składniki: Ciasto
naleśnikow e 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 2
jajka...
5 dni temu
magazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarne-
przyg
Falafel z boczkiem
czyli przekąska na karnaw ałow e przyjęcie?
Dostałam od małżonka kolejną książkę. Uznał, że
to już ...
8 godzin temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/w kuchnibezdubli
Zaloguj się
lub
zarejestruj,
aby dodać komentarz
Na skróty:
Polecamy:
Gazeta.pl
Plotki
Wiadomości
Gry
Sport.pl
Biznes
Gazeta Wyborcza
Radio internetowe
Praca
Program TV
Prognoza pogody
Newsletter
RSS
Poczta
Filmy
Muzyka
Wyniki Lotto
Programy TV
Copyright © Agora SA
O nas
Staże u nas
Reklama
Prywatność
Wszystkie artykuły
Licencje
Wszystkie blogi
Poleć stronę
Zgłoś błąd
magazyn-kuchnia.pl/blogi/conaobiad/2012/10/bigos_z_czerwonej_kapusty/1
2/2
Zgłoś jeśli naruszono regulamin